Hey, I made it.

Nu har jag precis klämt i mig en lättfil med müsli, knäckis och ett kokt ägg. Jag är med andra ord mätt och belåten.

Jag kan meddela att vår nya tvättmaskin äntligen kom igår. En Cylinda FT36, vacker som få och även svanenmärkt. Kan det bli bättre än så? Den går som en pärla och raserar inte hela badrummet under centrifugen. Underbart.

Aktiviteten här på bloggen är väl lite sisådär. Dels för att jag inte har flera hundra läsare som räknar med mig, utan snarare en (mig själv), och jag har ju oftast koll på vad jag gör ändå. Sen har tiden inte räckt till. Sen känns det även meningslöst att berätta meningslösa saker som ingen egentligen har någon nytta av att veta, så där har vi en anledning till. 

Jag har funderat på en hel del det sista, och det är mycket i samhället som jag inte alls är för. Därför tänkte jag klämma in några åsiktsinlägg. Dock skulle jag behöva lite kaffe först. Känner att hjärnan släpar i backen för tillfället. Inte kul. Inte kul. 


              
          Ungefär såhär känner jag mig idag. Lite wiiiiiiih-känsla men ändå att-det-går-lite-utför-och-lite-trögt-känsla.
           

Bilden är tagen under våren 2007 när jag och en kompis var ute och testade stavgång. Vi lyckades bra?


Shoot me right away.

Jag vet inte varför men jag loggar in på min internetbank flera gånger om dagen, i hopp om att det där ska ha kommit in pengar. Trots att jag vet att jag inte får några pengar förrän nästa vecka, så har jag ändå, i hopp om att någon vänlig person som tycker att jag är värd lite matvaruhandling, hållit på såhär det närmaste veckorna. Jag tror alldeles för gott om världen och livet ibland..

Och jag irriterar mig på att jag gör de små problemen större än vad de egentligen är. Det blir lite utav en försvarsmekanism. Jag försöker att förstora upp de mindre lösbara problemen för att få de flera stora problemen, som faktiskt finns i mitt liv, mindre.

Nu ska jag ta och plugga lite mer.

Kungar och sagofigurer.

”Ahmed och Noor hade aldrig varit riktigt verkliga för henne. De hade varit som sagofigurer. Som kungar i någon historiebok.”

Anledningen till att jag har valt att dela med mig av just detta citat är för att det ligger väldigt mycket sanning i det. Det är ofta i livet vi stöter på detta ibland smått frustrerande känslomoment. Citatet kommer ur en tid i boken då Lailas familj får beskedet att hennes båda bröder, som ryckte ut i kriget när hon var endast två år, dött i strid. Laila minns dem knappt och ställs inför detta känslomässiga vägskäl. Två personer som egentligen betyder något för henne, men som hon har svårt att känna något för då hon inte minns dem. Man kan jämföra detta med en person som aldrig fått träffa sin morfar, som kanske gick bort innan man föddes eller när man var liten. Jag tycker att Khaled Hosseini beskriver denna distanserade sorgen på ett underbart sätt. Som en kung i en historiebok.





Citatet är hämtat ur boken "Tusen strålande solar" som är skriven av Khaled Hosseini (se bilden nedan)




Lärarnas löner i elevernas händer.

Sydsvenskan skriver den 10 september 2009 att gymnasie- och utbildningsnämnden i Trelleborg har lagt fram ett förslag om att elevernas betyg ska påverka lärarnas löner. Ett förslag som alliansen sa ja till, men som Socialdemokraterna valde att ta avstånd ifrån och inte yttra sin åsikt om.
 Enligt socialdemokraten Johnny Nilsson är förslaget alldeles för oarbetat.

Nämndens ordförande, representant av folkpartiet, menar däremot att förslaget skulle skipa mer rättvisa, med argumentet att de bästa lärarna får bäst löner och påpekar även att det ej kommer att beslutas om förslaget förrän nästa år.

Då det fattats intresse för förslaget skall nu gymnasieförvaltningen undersöka hur man kan utveckla förslaget på bästa sätt och även se över vilka följder som skulle kunna påträffas.


Källa: http://sydsvenskan.se/omkretsen/trelleborg/article549050/Elevers--betyg-ska-styra-lararloner.html

Dawn of the dragon.

Imorgon kommer äntligen systern min. Det ska bli både härligt och roligt. Hon stannar troligen ända till onsdag nästa vecka. Som sagt, härligt och roligt. Det är mycket som händer just nu, så det ska bli skönt att hon kommer och sätter lite guldkant och betryggande prägel på det hela.

Än så länge står tacos, kladdkaka, promenader, danspass och Tuna Park på att-göra-listan inför helgen. Listan kommer troligen att bli längre. Vi har även tänkt hinna med att plugga, då vi båda har en hel del att göra. Så det känns skönt. Vi är på samma nivå.

Jag höll förresten på att glömma det viktigaste vi ska göra! SPELA SPYRO! :D

Senaste Spyro-spelet på PS3 har gått och blivit "vårt" spel. Det går liksom inte spela utan min syster. Bokstavligen talat. Jag dör hela tiden, på grund av att den där satans boten som jag spelar i par med tydligen inte vet hur man slåss! Men imorgon tar syrran över botens plats, och då blir det grymt!


 

Puh!

Gudars skymning, vad tiden springer ifrån en! Igår fick jag färdigt sista naturkunskapuppdraget. Nio A4 blev det, så där har vi nog anledningen till varför det tog sin lilla tid ;)


De senaste dagarna har bestått av plugg, träning, plugg, träning, vänträff, plugg, träning, vänträff, plugg, träning och plugg. Nu sitter jag och knåpar ihop ett muntligt föredrag, som troligen kommer att handla om sambandet mellan fysisk hälsa, kost och motion.
Det låter nog jättetråkigt för en del av er, men jag tycker att det är väldigt intressant och har tänkt göra föredraget intressant också. Så det blir en liten utmaning. En rolig utmaning!

Nu ska jag ta en kopp te och plugga vidare.


Hörs!


"Sjön som ekosystem"

Nu har jag inte varit här på länge. Tiden har varit, och är, knapp så det har inte hunnits med. Just nu sitter jag med näsan i naturkunskapboken. "Bara" tre uppgifter kvar, sen är sista uppdraget färdigt och det är dags för muntlig examination. Försöker att gasa på så gott det går, men det är tungt utan kaffe.. Min mage protesterade ju förra veckan, så jag har inte vågat dricka något mer kaffe. Har druckit en massa te istället, så pass mycket att det har tagit slut. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska dricka :P.

Kickoffen i lördags var väldans rolig. Vi var uppdelade i tolv grupper. Min grupp "vann". Alltså vi får äran att anordna hela kickoffen nästa år. Tji fick vi för att vi var så tävlingsinriktade ;). Men det kommer kommer att bli superkul. Jag lovar att vi kommer att anordna den bästa kickoffen någonsin! Så se till att bli värdar och ledare på Friskis och Svettis i Eskilstuna, så får ni vara med på en hejdundrande kick off nästa år!

Ska springa ner och slänga in tvätten i torktumlaren nu. Efter de blir det ännu mera plugg. "Sjön som ekosystem", jäkligt roligt. Så jäkla roligt..



(..not)

Ibland känns det okej.

Nu är jag tillbaka från gymmet och värdpasset. Har varit superroligt, som alltid på F&S. Ser fram emot morgondagen så mycket! Då blir det kick off med ca 100 värdar och ledare. Om alla är lika härliga som de jag har träffat på så lär det bli en grym dag. Har ingen aning om vad kickoff-gruppen har hittat på. Det enda vi "utomstående" funktionärer fått reda på är att vi ska ha ledig klädsel på dagen, eventuellt klädombyte till kvällen, sittunderlag och någonting med oss att dricka till middagen. Så det kan bli vad som helst! :P

Nu ska jag ta och prova kläder inför morgondagen. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig!


Hörs senare!


Hejsan hoppsan.

Uh.. Jag är sjukt trött! Tji fick jag för att jag var så duktig och stängde ner datorn tio i nio igår, och kröp ner i sängen. Somnade nog inte förrän ett. Känns inte så värt att gå och lägga sig tidigt när man ändå inte somnar. Istället förlorade jag fyra timmars värdefull studietid. Blä på det.


Idag ser schemat ut såhär:

Nu - 12.30: Plugga naturkunskap
13.00-15.00: Gym/Styrketräning
15.30-17.45: Värdpass


Ska hinna med att laga mat någonstans emellan också. Vi får helt enkelt se hur det går med det!


Hår skulle man kunna kalla det.










Vad tror ni? :P

This is me.

ALLMÄNT...
Namn: Emma
Piercingar: Öronsnibbarna och övre örat i brosket.
Tatueringar: Nej, men förhoppningsvis någon gång.
Längd: 170 cm
Skostorlek: 39-40
Hårfärg: Blond
Är du kär i någon: Ja
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ibland kan jag längta tillbaka till Trollhättan, men jag trivs bra här också.
Tänker du på självmord: Nja, inte om jag inte blir intvingad i det.
Tycker andra att du är attraktiv: Ingen aning. Finns säkert någon av alla 6 miljarder människor.
Vilket shampoo använder du: Just nu är det något från Apoliva som vi har fått av svärmor.
Vilken parfym använder du: Jag använder faktiskt ingen parfym just nu. Har inte blivit att jag har köpt någon.
Vad är du rädd för: Spindlar, och att förlora någon närstående
Gillar du att tvätta:  Inte nu när tvättmaskinen i lägenheten är trasig och man måste använda allmänna tvättstugan där det aldrig finns någon tid och man måste springa ner och upp för alla åtta trappor..
Gillar du Berg-och-Dalbana: Ja, det gör jag allt!


SENASTE...
Film du hyrde: Kan tänka mig att det var The last legion eller något sådant.. Var ett tag sedan!
Film du köpte: Det minns jag ärligt talat inte. Det var nog över fem år sen jag köpte en film..
Låten du lyssnade på: Forsaken - VNV Nation
Låten du hade på hjärnan: Utan dina andetag - Kent
Låten du laddade ner: Det var så längesen, så jag minns faktiskt inte. Förmodligen något av Caliban.
Personen du ringde: Sambon/gubben/Älskling (kärt barn har många namn)
TV program du tittade på: Navy CIS, skulle jag tro.
Personen du tänkte på: Min syster.


FAVORIT...

Mat: Tacos, eller någon smarrig pasta.
Låt: (Otroligt svår fråga) Har flera, men Mannen i den vita hatten av Kent är den bästa låten som framförts live någon gång, så det får bli den.
Sak att göra: Träna eller baka.. Kan inte bestämma mig?
Sport: Spinning!
Dryck: Loka i törstväg, och i sötväg ligger nog Fanta exotiska frukter ganska bra till.
Kläder: Leggings och klänning/tunika. Bomull straight through is the shit!
Film: Pay it forward och The cider house rules!
Bil: En Z3 eller Z4 hade inte suttit fel..


ANTAL...

Gånger du varit kär: 2-3 gånger. Svårt att säga såhär då man gärna förtränger sådant..
Gånger ditt hjärta brustit: I kärleksväg har det väl brustit en gång, men sen har väl hjärtat brustit några andra gånger då det inte handlat om förhållanden.
Hjärtan brustit på grund av dej: Ingen gång, vad jag vet.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Två gånger tror jag?
Ärr du har på kroppen: Ja, jag har några fula ärr på händerna och armarna som jag skulle kunna klara mig utan.


SENASTE...

Bok du läste: The HitchHikers Guide To The Galaxy (ej utläst än)
Personen du fick mail av: Min mentor.
Personen du fick brev av: Skatteverket (fast jag vet inte om det räknas som en person och om man kan klassa det som ett brev :P)
Personen du fick sms av: Gubben  min.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Oj. Det var nog 1996.


ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: Vaknat, ätit frukost, kissat och bloggat.
Var det kul: Ja, inte överdrivet. Det är ju ganska vardagliga saker..
Hur tidigt stiger du upp: Oftas runt halv sju-sju vardagar. Helgen blir det nog runt 11.
Gillar du att slåss: Om ingen får ont kan det vara lite skoj ;)
Vad ska du göra ikväll: Plugga, yoga, städa och andas (förhoppningsvis)

Är du seriös: Måttligt. Försöker att släppa lite på tyglarna ibland.
Vad är du allergisk mot: Idioter.
Var har du ont: I magen, och lite i hjärtat.
Använder du hårspray: Otroligt sällan.. Det är synd att det inte är freon i hårsprayen längre, för annars hade jag ju gjort min miljöinsats of the year genom att inte använda spray..
Kan du stå på händer: Det vill mycket till för att det ska ske.
Favorit serie: Navy CIS och Scrubs!


ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: Jag är nog mer för socker.. Kolhydrater <3
Gillar du ketchup: Självklart
Är du glad nu: Nja. Likgiltig.
Var du glad igår: I samma tillstånd som idag.
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja.
Vad dansar du till: När jag börjar att dansa, I'll let you know.
Stockholm är: Stort men trångt, med en massa människor överallt som pratar stockholmska..
Göteborg är: En underbar stad!
Kan du sjunga: Sjunga kan väl alla, men hur det låter är en annan sak. Dock säger min syster att jag kan sjunga, så jag litar på henne. Hon är ju faktiskt the queen of singing
Mer värt än guld: Uppskattning och kärlek
Spaghetti eller makaroner: Bandspaghetti.
Ett land jag helst vill besöka: Japan vore coolt att besöka.
Ska bli skoj: Att gå på Friskis och svettis Kick Off på lördag.
Ska inte bli skoj: Att plugga som fan.
Sparar till: Mat.
Väntar på: Lördag.
Pålägg som gäller: Ost och paprika är gött!
Dagens dryck: Vatten och te.


Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Jag hade tänkt att ta en sovmorgon idag, men jag kunde inte. Jag är otroligt trött och hade lätt kunnat sova fem timmar till. Men jag kände, och känner, att jag hade alldeles för mycket att göra, så de planerna får läggas på hyllan och eventuellt utnyttjas på söndag.

Tänkte att jag ska göra en såndäringa "tidsfördrivlista" nu, medan jag äter frukost. Det var år och dagar sedan, så det kunde ju vara kul! Efter det drar vi igång med livet.. men först, som sagt, en lista!


I en klass för sig.



Det där gjorde min dag. Saknar mina klubbisar och LBS Trollhättan otroligt mycket. Glädjen och humorn som finns bland dem går inte att hitta någon annanstans. Dags att besöka dem snart. Det var alldeles för längesen!

Så kan det verkligen gå!

Tidigare idag:





Nu:





Så kan det gå om man tröttnar på sitt hår.. Har dock inte stylat det någonting på sista bilden. Tar och provar att göra det imorgon. Det är alltid lika spännande att klippa sig själv. Det kan antingen gå helt åt helvete, eller så blir det helt okej. Vi får se hur det ser ut imorgon när jag är lite piggare :P. Övning ger färdighet!

Will I ever?

Nu är jag tillbaka från brädpasset. Det var skoj, och jobbigt! Eija är en härlig ledare. Hon är en sådan person som man blir glad bara av att se.

Nu är jag väldigt trött.. Men det blir ingen sömn än inte. Måste plugga, vika tvätt och ta hand om disken innan jag kan lägga mig raklång i sängen och glömma världen för en stund. Ska ta och gasa på så att jag får allt gjort!

Give me a cut




Grymt snygg frisyr! Någon som ställer upp på att klippa mig?

"Vaere' för gött?"




Brödet blev otroligt gott, så jag får allt dela med mig av receptet som är hämtat från matklubben.se.


Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 msk salt
4 msk linfrön
1 1/2 msk bakpulver
1 1/2 msk bikarbonat
2 dl mjölk
3 dl filmjölk eller naturell yogurth
1 dl flytande honung
3 dl rivna morötter


Gör så här

Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke.

Tillsätt sedan allt annat. Blanda väl och häll smeten i 2 st avlånga, smorda formar.

Grädda i 170-gradig ugn i 50 minuter.

Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem.


(Jag bytte även ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl sojamjöl, för att få lite extra proteiner i. Fungerade finfint!;)

Här kan jag vara.

Nu har jag bokat in mig på ett Bräda-pass i eftermiddag. Ska bli trevligt att se hur kordinationen mår nu för tiden.  Att köra spinning och gymma gör ju inte så mycket för kordinationen. Det mest simultana jag gör är väl att äta och skriva på datorn samtidigt, men det kan man ju göra i otakt om man vill, så passet ska bli riktigt skoj, och spännande!

Jag har även hunnit med att tvätta under förmiddagen. Har slängt sista maskinen på tork nu, så snart slipper jag springa upp och ner för våra förbaskade trappor som är alldeles för långa och många.. I ugnen står även två morotslimpor som jag slängde ihop förut. Hoppas att de blir goda! Smakar de smask lovar jag att receptet kommer upp på bloggen.

Plugga har jag också försökt att göra mellan varven, men nu ska jag ta några timmar då jag bara pluggar. Med bensträckare, förstås!


// ea. 

I am, unfortunately, awake.

Jag körde som aldrig förr på spinningpasset igår. Var uppe och tangerade 93-95% av maxpuls flera gånger under passet. Spinning är förbaskat roligt, och jäkligt bra då det går att göra hur jobbigt som helst. Det är endast en själv som kan bestämma vilken intensitet man vill köra. Funderar faktiskt på att gå på ett spinningpass idag också. Antingen spinning eller bräda. Vi får se.

Här äts det knäckemacka med ägg och fil. Väldans gott. Äggmacka är helt klart underskattat!

Gubben ska åka ut till en polare efter jobbet och fiska. Det blir nog att de tar en bärs eller två, så han tillbringar natten där. Jag är med andra ord ensam fram till imorgon eftermiddag. Och det känns faktiskt okej, om nästan lite skönt. Jag har mycket att göra i skolan, så det kan vara skönt att få fokusera endast på det en dag.

Nu ska jag ta och lösa lite korsord innan jag tar mig an dagen (och tvätten som jag håller på att köra i tvättstugan =/).


På återseende!

// ea.

Sexy bitch..

Träningskläderna är på och strax ska det studsas iväg till F&S på pulsspinning. Gubben som också ska med på passet sitter i vardagsrummet och peppar upp med "sexy bitch" och WoW.

Idag har det pluggats för fulla muggar, och det kommer det nog att göras när jag kommer hem ifrån spinningen också. Det känns inte som att det tar något, oavsett hur mycket jag än pluggar. Men det är väl det som är det vackra med studier antar jag? Det håller en sysselsatt om inte annat.

Nu ska jag gå och peta på sambon som nu har satt "sexy bitch" på repeat. Det lutar åt sönderspelning..

Dag ett

Knäckemacka med guacamole, ruccola och bladspenat + naturell yoghurt med banan och rågkuddar. Kan frukosten bli godare än så? Mums!

Idag står plugg på schemat, som vanligt. Idag ska jag bli färdig med geografiuppdraget. Orkar inte ha det hängandes efter mig. Jag får försöka att ändra mitt grundantagande om att geografi är ett fruktansvärt onödigt ämne till att geografi är ett mycket intressant och roligt ämne. Det skadar ju inte att försöka. Att försöka lura sig själv.

Jag ska ta och göra mig en kopp grönt te nu. Det borde min stressade mage tycka om. Kaffet måste jag sluta med, det fördärvar min stackars mage. Så härmed förklarar jag denna dag till kaffeavänjningsdag nummer ett. Tjoho..

RSS 2.0