"Vaere' för gött?"

Brödet blev otroligt gott, så jag får allt dela med mig av receptet som är hämtat från matklubben.se.
Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 msk salt
4 msk linfrön
1 1/2 msk bakpulver
1 1/2 msk bikarbonat
2 dl mjölk
3 dl filmjölk eller naturell yogurth
1 dl flytande honung
3 dl rivna morötter
Gör så här
Blanda samman alla mjölsorter, havregryn, linfrö, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke.
Tillsätt sedan allt annat. Blanda väl och häll smeten i 2 st avlånga, smorda formar.
Grädda i 170-gradig ugn i 50 minuter.
Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem.
(Jag bytte även ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl sojamjöl, för att få lite extra proteiner i. Fungerade finfint!;)
Tillsätt sedan allt annat. Blanda väl och häll smeten i 2 st avlånga, smorda formar.
Grädda i 170-gradig ugn i 50 minuter.
Låt bröden svalna en stund i formarna innan du stjälper ur dem.
(Jag bytte även ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl sojamjöl, för att få lite extra proteiner i. Fungerade finfint!;)
Kommentarer
Trackback