Knäck!

I helgen kokade jag knäck, första advent till ära. De smakade som klassisk knäck ska smaka - fruktansvärt gott!
Klassisk knäck
ca 50 ST
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 msk smör
3 msk flagad mandel (går att utesluta)
1. Koka ingredienserna i en tjockbottnad kastrull tills några droppar av smeten går att forma till en kula i ett glas kallt vatten.
2. Ta av från värmen och tillsätt smör och mandel.
3. Klicka ut i formar och låt stelna. ( Ett tips är att hälla smeten i ett rent mjölkpaket och försiktigt hälla i knäckformarna. Akta så att Du inte bränner dig bara! )
Ett bra tips för att förhindra att knäckformarna välter när du häller i smeten är att smörja in plåten, eller vad du nu har knäckformarna står på, med matolja, eller liknande, innan. Då håller de sig hyfsat stabila :)
Kommentarer
Trackback